Jouw carrière bij STRABAG

Vandaag werkzekerheid voor de toekomst.

Wil je weten welke carrièremogelijkheden de STRABAG-groep jou kan bieden? Hoe het sollicitatieproces eruitziet en wat je kunt verwachten tijdens je eerste dagen bij ons? We geven antwoorden op deze vragen.


Je start bij STRABAG

Of het nu gaat om je eerste job, een nieuwe carrièrestap of een stage: bij ons krijgt iedereen de kans om echt het verschil te maken. Ontdek de mogelijkheden bij STRABAG.

  • Stage
  • Traineeprogramma
  • Werken bij STRABAG

Onze sollicitatieprocedure

We willen je leren kennen! Ons sollicitatieproces is transparant en we laten je graag zien hoe onze procedure er normaal gesproken uitziet. Zo weet je wat je kunt verwachten voordat je solliciteert.


1. Screening van de documenten
Je hebt gesolliciteerd. Zodra we je sollicitatie hebben ontvangen, krijg je een automatische bevestiging per e-mail. We gaan zorgvuldig na of je vaardigheden en ervaring overeenkomen met het gewenste functieprofiel en hopen je snel (positief) te kunnen informeren. We controleren ook of we alle informatie en documenten hebben ontvangen die we nodig hebben voor de voorselectie. Als we iets missen, nemen we contact met je op.

Let op: Het kan zijn dat onze ontvangstbevestiging niet door je spamfilter is gekomen. Controleer al je e-mailmappen om te zien of je al een reactie van ons hebt ontvangen.
2. Feedback op je sollicitatie
Wij zijn aan de beurt: in deze stap geven we je feedback per telefoon of e-mail.
3. Eerste interview
Positieve reactie? Dan volgt een eerste kennismaking, persoonlijk of digitaal. Zo krijg je meer informatie over de functie, STRABAG als werkgever en willen wij jou beter leren kennen.
4. Tweede interview
Was het eerste gesprek van beide kanten positief? Dan volgt er meestal nog een gesprek. Dit geeft de mogelijkheid om specifieker en concreter de job en de voorwaarden te bespreken.
5. Ondersteunende Werving & Selectie tools
Ons People & Culture team zorgt ervoor dat beide partijen een goede basis hebben om een weloverwogen beslissing te nemen. Dit doen we door het uitvoeren van een gedragsprofielanalyse*, pre-employment screening** (afhankelijk van de functie), kennismaking met het team en de werkplek, en nog veel meer.
6. Welkom bij STRABAG SE
Ga je akkoord met ons aanbod? Dan ontvang je van ons het definitieve contract en de nodige documenten en details. Nu kan je aan je carrière bij STRABAG beginnen.

Vooruitgang begint bij jou!

*Wat is een gedragsprofielanalyse (PPA - Persoonlijke Profiel Analyse)?
De PPA is een ondersteunend hulpmiddel in het sollicitatieproces. Het biedt een uitgebreide analyse van sterke punten op de werkplek, aandachtspunten, motivatiefactoren en waarden. De analyse bevat aanvullende informatie over hoe mensen presteren onder druk en in stressvolle situaties.

**Ontdek hier wat de Pre-Employment Screening precies inhoudt.

Collega's praten op de achtergrond - één collega zit in focus en kijkt in de camera

Alles over je start bij STRABAG

Geweldig dat we samen bouwen aan een betere toekomst! Om ervoor te zorgen dat de start van je carrière zo soepel mogelijk verloopt, geven wij je een globaal overzicht van wat je kunt verwachten na het tekenen van je arbeidsovereenkomst.

Voor je eerste werkdag

Je contract is getekend, de voorbereidingen gaan van start. Denk hierbij aan het creëren van diverse accounts, het bestellen van IT-materiaal en het in orde brengen van je werkplek. Verder bezorgen we je tijdig alle relevante informatie rond je eerste werkdag bij STRABAG. 

We voorzien een op maat gemaakt introductieprogramma. Hierin staat hoe laat je waar wordt verwacht, wie je eerste aanspreekpunt is, welke opleidingen je de komende tijd mag volgen, etc. Zodoende zorgen we voor een aangename en vlotte start.

Op je eerste dag

Hartelijk welkom bij STRABAG! De eerste werkdag staat in het teken van kennismakingen. Met je team, je manager en onze organisatie. Je leidinggevende en het People & Culture team zullen je de nodige informatie aanreiken alsmede je vragen beantwoorden. Zodoende krijg je een goede basis om je carrière op een aangename manier te lanceren.

Ter ondersteuning hebben wij een speciale introductiepagina op ons intranet, diverse eLearnings, de medewerkersgids en natuurlijk tal van ervaren collega's waar je een beroep op kunt doen.

Na de eerste paar maanden bij STRABAG

Hoe gaat het met je? En wat zijn je eerste indrukken? Na je introductie en de eerste maanden bij STRABAG willen we graag weten hoe het met je gaat. Ben je goed ingewerkt? Wat gaat goed? Wat kon beter? Regelmatig heb je een open feedbackgesprek met je manager en evalueer je de voorbije periode. Op deze manier proberen we een goede werkrelatie te creëren waarin iedereen tevreden is en open kan communiceren.

FAQ's - veelgestelde vragen

Vragen over het inwerken bij STRABAG

Algemene vragen over de sollicitatieprocedure