Jouw stage bij STRABAG

Ben je op zoek naar een boeiende stageplaats met perspectief?
Als stagiair bij STRABAG zet je de eerste stap op het carrièrepad en leer je de dagelijkse werkzaamheden van je toekomstige baan kennen.
Foto Mann met Bart en Bauhelm

Stage bij STRABAG. Je verworven kennis omzetten in de praktijk.

Wil je de kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan in de praktijk omzetten en bouwen aan mooie projecten? STRABAG biedt tal van opties voor stagiaires en jobstudenten. Ontdek je eerste inzichten in de beroepspraktijk: ondersteun onze bouw- en projectmanagers op de bouwplaats of verdiep je in onze administratieve en commerciële processen in onze kantoren. Samen leggen we de basis voor je carrière.

Lange of korte stage?

STRABAG biedt mogelijkheden voor elk type stage.

Afhankelijk van je opleiding is er veelal eerst een korte stage waarin je indrukken kan opdoen van een job in de bouwsector. We laten je even proeven van het leven op de werf of op kantoor.

Ook voor je langdurige stage kan je bij ons terecht. Bijvoorbeeld om af te studeren, een onderzoek te doen of een langere praktijkperiode om diverse werkzaamheden te ontdekken. Na deze periode heb je een duidelijker beeld van waar je passie in de bouwsector ligt en bieden we je, afhankelijk van je inzet en ambities, perspectief op een vaste baan na je studie. Op de werf of op kantoor, de keuze is aan jou!

Werkende student

Met een studentenjob combineer je je theoretische kennis uit je studie met praktische ervaring in het dagelijkse werk. Je leert nieuwe dingen en legt een belangrijke basis voor je toekomstige carrière. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Jouw voordelen bij STRABAG

Een vaste job na je studie is absoluut mogelijk! Veel van onze stagiairs of werkstudenten zijn nu vast in dienst bij STRABAG en werken in hun eigen land of internationaal, afhankelijk van hun eigen wensen. Doe waardevolle praktijkervaring op tijdens je studie. Dit biedt je een voordeel bij de start van je carrière en zorgt ervoor dat je een stapje voor hebt op andere jonge professionals.

Stage op de bouwplaats

Krijg de smaak van de bouw te pakken.

Maak kennis met het dagelijkse leven op een bouwplaats tijdens een stage bij STRABAG. Je krijgt de kans om over de schouders van ervaren medewerkers mee te kijken, vragen te stellen en onze verschillende bouwberoepen te leren kennen. Dit zal je helpen om te beslissen waar je interesses liggen en in welke richting je wilt beginnen bouwen aan je loopbaan. 

Foto man met bouwhelm op

Hoe word ik begeleid tijdens mijn stage in de bouw?

Of het nu gaat om een eerste (kijk)stage, een loopbaanoriënterende stage of een afstudeeronderzoek, als stagiair bij ons heb je een vaste contactpersoon en word je, afhankelijk van het werkgebied, begeleid door ervaren collega's op de bouwplaats of op kantoor. Je kunt te allen tijde je vragen stellen over de bouwsector, ontwikkelingen en de werkzaamheden.

Wat zijn mijn werktijden en krijg ik betaald voor mijn stage?

Tijdens je stage loop je doorgaans mee met het schema van onze vaste werknemers of krijg je onderzoeksrichtingen mee. Afhankelijk van de afdeling (werf of kantoor) kunnen deze uren variëren. Afhankelijk van de duur en inhoud van je stage krijg je een stagevergoeding.

Word ik beoordeeld tijdens mijn stage?

Het delen van kennis en ervaring is bij STRABAG prioriteit. Meestal voorziet je opleidingsinstituut evaluatieformulieren en zodoende geven wij je feedback over je inzet en ontwikkeling. We doen dit uiteraard op een correcte manier met het oog op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.