Onze belofte

Wij zijn de sterkste kracht om te bouwen aan een betere toekomst
Mensen op de bouw staan samen

STRABAG is de ideale werkgever voor mensen die willen werken aan vooruitgang, in plaats van erop te wachten. Die elke dag nieuwe uitdagingen aangaan, creatieve ideeën hebben, vooruit denken en actie ondernemen. Voor mensen die openstaan voor verandering, digitale transformatie en die graag in teamverband werken. Gelijke kansen, diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van wie we zijn als bedrijf en hoe we werken. Samen werken we als partners om projecten succesvol af te ronden en te groeien met nieuwe uitdagingen. We zijn op zoek naar collega's die samen met ons de toekomst van de bouw willen ontwikkelen. Ben jij er klaar voor?

Samen bouwen aan de toekomst: een duurzame toekomst

We streven ernaar de meest innovatieve en duurzame bouwtechnologiegroep in Europa te worden.

Met onze visie om de bouw te innoveren, hebben we ons doel duidelijk geformuleerd en is de verandering reeds in gang gezet: in 2040 zullen we klimaatneutraal zijn in de gehele waardeketen. Om dit doel te bereiken, zullen we het hele bedrijf opnieuw evalueren en de nodige veranderingen doorvoeren. Maar dat is niet genoeg voor ons, we willen meer doen. Dit is precies waar onze Strategie 2030 om de hoek komt kijken.

Video STRABAG Strategie 2030

Deze strategie zet uiteen hoe we onze visie de komende jaren gaan realiseren. Als gevestigde bouwtechnologiegroep hebben we een duidelijke leiderschapsambitie: we willen winstgevend zijn en tegelijkertijd toegevoegde waarde creëren voor mensen en onze omgeving. Succesvol en duurzaam ondernemen betekent immers niet alleen eendimensionaal naar de toekomst kijken. Samen willen we meer bereiken:

We zullen dit doel uiteraard niet van de ene op de andere dag bereiken. Het is een proces dat nieuwe technologieën vereist, waarvan we sommige eerst moeten ontwikkelen, of momenteel aan het ontwikkelen zijn. Het vereist een nieuwe en duurzame manier van werken die ons minder afhankelijk maakt van fossiele brandstoffen. We moeten deze weg vanaf nu allemaal samen bewandelen.

Persoonlijke ontwikkeling: jouw bouwplan voor een duurzame carrière

Leren is een levenslang proces, zowel in jouw persoonlijke ontwikkeling als werkomgeving. Wij moedigen dit proces aan.

Afhankelijk van je competenties bieden we je verschillende ontwikkelings- en trainingsmogelijkheden. Zodoende leer je nieuwe vaardigheden en ontdek je capaciteiten die relevant zijn voor zowel het bedrijf als je professionele carrière.

Carrièremodel

Of het nu gaat om een stage, traineeprogramma of professionele loopbaan: bij STRABAG is er meer dan één carrièrepad. We bieden je tal van mogelijkheden om de basis te leggen voor een succesvolle carrière en om vooruitgang te boeken als onderdeel van een sterk team.

Ons carrièremodel biedt je ontwikkelingsmogelijkheden in drie verschillende carrièrepaden:

Medewerkersgepsrek

STRABAG wordt gekenmerkt door een dynamische bedrijfscultuur. Bij onze activiteiten stellen we onszelf de vraag: "Waar staan we en waar willen we naartoe?". Deze vraag stellen we ook aan jou. Jouw behoeften, vaardigheden en doelen zijn natuurlijk het hele jaar door belangrijk voor ons. In het medewerkersgesprek bespreek je deze in detail met je manager. Jullie bespreken ontwikkelingspunten en stellen samen professionele (opleidings)doelen op.

Group Academy

STRABAG heeft een eigen interne academie. Ons trainingsprogramma omvat zowel bedrijfsspecifieke expertise als kennisgebieden zoals leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, technologie, IT en recht. De Group Academy biedt werknemers niet alleen opleidingen door interne en externe experts, maar ook vele eLearnings. We werken ook samen met partners zoals LinkedIn Learning om toegang te bieden tot duizenden videocursussen. Het doel is om vraaggericht, werkgerelateerd en zelfgestuurd leren te ondersteunen en op elk moment mogelijk te maken. Ons motto: "Jij bepaalt wanneer, waar en hoe je wilt leren".

 • STRABAG stimuleert ontwikkeling en biedt doorgroeimogelijkheden. Inmiddels werk ik ruim 30 jaar bij STRABAG en heb ik diverse treden van de carrièreladder mogen beklimmen. Ik heb kansen gekregen of heb deze zelf geïnitieerd en blijf continue gemotiveerd om verder te groeien. Momenteel vervul ik de functie van regionaal Financieel en Administratief Directeur.

  Marco
  Financieel en Administratief Directeur - STRABAG Belgium (regio Noord / Oost) & ZÜBLIN Nederland
 • Via een joint venture bij mijn vorige werkgever heb ik als projectleider het bedrijf STRABAG Belgium leren kennen als een organisatie die haar medewerkers actief ondersteunt. Later mocht ik zelf aan de slag gaan bij STRABAG Belgium; eerst als projectleider en inmiddels doorgegroeid tot afdelingshoofd Central Services, ons interne studiebureau.

  Koen
  Afdelingshoofd Central Services

Individuele training

Goede bouw- en projectplanning vereisen specifieke training. Om je op deze werkzaamheden voor te bereiden, bieden we speciale opleidingen aan. Deze geven je een stevig fundament voor je carrière.

4 mensen zitten in een training

Versatile Projectmanagement

Wij bieden onze toekomstige Project Managers een uitgebreide interne en internationale training die hen intensief voorbereidt op de aanpak van projecten op commercieel en technisch gebied. We leggen vooral de nadruk op het onderling netwerken en op de interactie met ervaren Project Managers. In zes modules leren de deelnemers, onder begeleiding van interne en externe experts, over relevante onderwerpen en cases op het gebied van Project Management. 

5 mensen in een trainingsruimte

Learning & Development

De uitdagingen voor collega's zijn tegenwoordig divers en veeleisend. Om onze medewerkers op commercieel en technisch gebied optimaal op deze carrièrestappen voor te bereiden en te ondersteunen, bieden we hen diverse trainingen. Zo besteden wij aandacht aan People Management, Financieel Management en technische opleidingen. Hierbij doen wij een beroep op zowel interne als externe trainers. Interactie met elkaar wordt aangemoedigd, zodat duurzame relaties kunnen ontstaan voor wederzijdse ondersteuning in het dagelijkse professionele leven.

Voordelen voor stagiaires

Een stage legt de basis voor een carrière. Wij vinden het heel belangrijk dat je tijdens de stage jezelf blijft ontwikkelen en de best mogelijke begeleiding krijgt. Denk hierbij aan professionele collega's die je introduceren in het werkveld en je kennis laten maken met de nieuwste werkmethodieken. Verder bieden wij:

Kansen voor iedereen

Sociale en maatschappelijke verantwoording is belangrijk voor ons. We behandelen iedereen gelijk en bieden de best mogelijke leerwerkomgeving om een professionele toekomst op te bouwen.

De toegevoegde waarde voor jou, omdat jij belangrijk bent voor ons.

We zijn ervan overtuigd dat elk individu bij STRABAG een bijdrage levert aan vooruitgang.

Daarom hebben onze medewerkers onze hoogste prioriteit. Om dit te waarborgen voor de toekomst bieden we arbeidsvitaliteit, veilige bouwplaatsen, voldoende opleidingsmogelijkheden en faciliteiten die ruimte creëren voor toekomstgericht werk.

Wat mag je van ons verwachten?

We bieden, afhankelijk van de locatie en functie, een reeks voordelen:

Gezondheid. Veiligheid. Welzijn.

De collega's die voor STRABAG werken zijn waardevol voor ons. Preventie, veiligheid en vitaliteit hebben onze prioriteit.

Gezondheid op het werk

Voor ons staat het welzijn van onze collega's centraal. Uiteindelijk gaat het om het welbevinden van mensen, waarbij zowel de psychologische als de sociale factoren een belangrijke bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn. Sporten en sociale interactie moedigen wij aan. We nemen deel aan diverse sportieve evenementen, zoals bijvoorbeeld het internationale ZÜBLIN STRABAG voetbaltoernooi of een regionaal running event.

Onze initiatieven en voornemens

Overal en voor iedereen. Ook eigen initiatieven worden gewaardeerd en gestimuleerd!

 • Vitaliteit

  Om het bewustzijn rond gezondheid en vitaliteit bij onze medewerkers te stimuleren, bieden we enkele tools aan. Denk hierbij aan incompany opleidingen en vertrouwelijke externe individuele consulten. Onderwerpen als stress- en burn-outpreventie, voeding, beweging, ergonomie en motivatie worden zodoende behandeld. 

 • Sport

  Bewegen in pauzes om energie bij te tanken, of samen met collega's een sportactiviteit na het werk? De keuze is aan jou! Gedurende het jaar vinden er diverse sportactiviteiten plaats: hardlopen, fietsen, tafeltennissen, voetballen, etc.

 • Leiderschap

  Ons management is afgestemd op het thema welzijn / vitaliteit en heeft aandacht voor jou. Zodoende kan je altijd bij één van hen terecht voor een goed en persoonlijk gesprek. Of het nu werkgerelateerd of privé is, ons mensgericht management heeft aandacht voor jou en maakt deel uit van hun Leiderschapstraject.

 • Initiatieven

  Wil je in je vrije tijd sportief bezig zijn? Geen probleem: zo hebben wij onze eigen sporttenue of kun je jouw persoonlijke droomfiets samenstellen via onze leasepartner voor bedrijfsfietsen!

 • Welzijn

  Welzijn is belangrijk: met de EHBO en AED voorzieningen en opleidingen geven wij iedereen de kans om zich hierin te scholen en creëren wij het welzijnsbewustzijn onder de collega's. Zowel op de kantoren als op de werven.

 • Controles

  Als onderdeel van ons welzijnsbeleid bieden we regelmatig (medische) controles, zowel intern als extern. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot periodieke controles, griepvaccinaties, etc.

Veiligheid bij STRABAG

Geen enkele job is zo belangrijk om de gezondheid van jou of die van medewerkers op het spel te zetten. Om STRABAG elke dag veiliger te maken, kiezen we voor 1 ▸ 2 ▸ 3 veiligheid!

De drie essentiële stappen:

 • 1 ▸ Stop!

  Neem je tijd en beoordeel de situatie voordat je handelt. De seconden voor je volgende zet zijn beslissend!

 • 2 ▸ Denk na!

  Kijk goed naar de volgende handeling, bereid deze goed voor en voorzie een veilige werkomgeving.

 • 3 ▸ Act!

  Ga verantwoordelijk en veilig te werk.

1 ▸ 2 ▸ 3 ▸ Kies voor veiligheid!

We moedigen hiermee iedereen aan om even de tijd te nemen om bewust te kiezen voor de juiste manier van werken en zich te concentreren op veiligheid en gezondheid. Of het nu op de bouwplaats is of op kantoor: het zijn de seconden voor de volgende werkstap die beslissen ...

Gevarieerde teams: hoe we samenwerken

We zijn verenigd door het doel om samen vooruitgang te boeken voor mensen en onze planeet.

Concreet betekent dit dat we als bouwtechnologiebedrijf in 2040 klimaatneutraal zullen zijn. We richten ons zowel op kleine stappen als op grote visies. Samen willen we dit pad succesvol bewandelen. Om dit te bereiken bouwen we op, voor en met mensen. We vertrouwen op de brede ervaring en perspectieven van onze medewerkers.

Onze kernwaarden

Dit is waar we voor staan. Onze leidende principes vormen de basis van ons handelen naar onze medewerkers, klanten, onderaannemers en samenleving.

 • Partnerschap

  ... op een gelijkwaardige manier met elkaar omgaan

 • Vertrouwen

  ... op elkaar rekenen, zich bewust zijn van de verantwoordelijkheid en ruimte geven voor zelfstandig denken en handelen

 • Solidariteit

  ... voor elkaar opkomen, verantwoordelijkheid nemen voor successen en tegenslagen, teamgeest uitstralen, ook in uitdagende tijden

 • Innovatieve geest

  ... ruimte creëren voor ideeën en innovaties. Ongeacht het resultaat, zien we dit als waardevolle leerervaringen

 • Engagement

  ... gemeenschappelijke doelen definiëren, nastreven en actief je bijdrage leveren

 • Bescheidenheid

  ... realistische verwachtingen hebben van onszelf en anderen, nuchter blijven

 • Duurzaamheid

  ... (gezamenlijke) verantwoordelijkheid nemen voor onszelf, ons bedrijf en onze omgeving. Vandaag en morgen. We verkiezen blijvend succes in plaats van snelle overwinningen

 • Respect

  ... openstaan voor andere standpunten en ideeën, rekening houden met elkaar en het promoten van gelijke kansen

 • Betrouwbaarheid

  ... we rekenen op elkaar, we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Wij staan voor meer gelijkheid, diversiteit en inclusie

Onze EDI-strategie (Equality-Diversity-Inclusion) is erop gericht iedereen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan de hand van unieke eigenschappen en ervaringen. Diversiteit in onze teams stelt ons in staat om innovatieve oplossingen te vinden en succesvol aan de toekomst te bouwen.

We moedigen diversiteit aan

We richten ons op diversiteit, niet alleen in onze werkgebieden, maar ook onder de mensen en teams binnen STRABAG. Deze diversiteit stelt ons in staat om innovatieve oplossingen te vinden en kansen snel te grijpen.

Foto stagiair op bouwmachine

Meer genderdiversiteit

De mogelijkheid voor individuele loopbaanontwikkeling, ongeacht geslacht en genderidentiteit, is voor ons vanzelfsprekend, omdat we alleen door verschillende perspectieven en meningen sterk genoeg zijn om onze uitdagingen aan te gaan. In deze context willen we ook de combinatie van ouderschap en carrière verder verbeteren, bijvoorbeeld door oplossingen zoals duobanen, thuiswerk, deeltijdwerk en gesubsidieerd ouderschapsverlof.

Foto stagiairs in Bebra groepsfoto

Internationaliteit bevorderen

Collega's uit meer dan 139 landen werken succesvol samen bij STRABAG. We stimuleren culturele en internationale uitwisseling van (jong) talent en richten ons op interculturele samenwerking en integratie.

Twee landmeters op de bouwplaats

Generatiediversiteit mogelijk maken

We werken steeds langer in ons leven en dat geldt ook voor de ervaring die kan worden doorgegeven. We leren van elkaar; jong van oud, oud van jong. Op deze manier bevorderen we de uitwisseling van ervaring tussen medewerkers van verschillende generaties. Alle betrokkenen profiteren hiervan en krijgen de kans om nieuwe dingen te leren. We bieden ook flexibele werktijdmodellen om individuele werkomstandigheden mogelijk te maken.