Naar mijn mening is het belangrijkste om te streven naar verandering en het optimaliseren van werkstromen en processen binnen de Groep.

Terug naar Mensen bij STRABAG

Mehdi

Als Site Manager weet Mehdi hoe belangrijk het is om processen continu te optimaliseren en flexibel te reageren op nieuwe situaties. In dit interview doet hij verslag van wat daarbij belangrijk is.

Maatregel:
Recycling van bouwmaterialen
CO2 bespaard:
45.000 ton per jaar
  • Het ligt in onze handen om ontwikkelingen aan te sturen en zo de toekomst positief te beïnvloeden.

Hoe voelt het om 45.000 ton te wegen?

Aangenaam licht! Het voelt goed om je werk te kunnen doen en tegelijkertijd iets voor het milieu te doen. Het is geen geheim dat we winst willen maken - maar als we dit doen terwijl we het milieu meer helpen dan schaden, dan hebben we een grote voorsprong op veel van onze concurrenten. Eerst en vooral proberen we duurzamer te werken om onze eigen ontwikkeling en doelen te bevorderen. Maar we moeten niet bang zijn om onze bouwers er ook bij te betrekken. Het onderwerp duurzaamheid is voor veel bedrijven nog abstract, maar wij kunnen al concrete resultaten laten zien.

Waarom ben jij gekozen als het gezicht van recycling van bouwmaterialen?

Ik zie mezelf in de eerste plaats als vertegenwoordiger van de regio Noordrijn-Westfalen, dat bekend staat om zijn vooruitstrevend denken en het implementeren van ideeën - vooral op het gebied van recycling van bouwmaterialen. Het feit dat de directeur van de regio mij in het bijzonder heeft gekozen, is ook een signaal aan de jongere generatie: we hebben het in onze handen om ontwikkelingen te stimuleren en zo de toekomst positief te beïnvloeden.

Waarom is het onderwerp duurzaamheid belangrijk voor jou?

Het onderwerp duurzaamheid is de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden en krijgt ook in privégesprekken een grote betekenis. Niemand weet hoe het verder zal gaan en hoe het milieu zich de komende decennia zal ontwikkelen. Duurzaamheid is ook een thema geworden voor onze klanten, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

Wat boeit je in het bijzonder aan je werk?

De diversiteit van onze projecten en het feit dat ik elke dag met zoveel verschillende mensen werk, zowel intern als extern. Het succesvol afronden van een project en het zien van het eindresultaat is een prestatie van ons allemaal, van geschoolde arbeiders tot divisiemanagers. Een uitdagend project geeft het grootste plezier!

Wat maakt STRABAG een goede stimulans voor vooruitgang?

In mijn ogen is het belangrijkste het streven naar verandering en het optimaliseren van werkstromen en processen binnen de Groep. Iedereen kent het gezegde "Never change a winning team", dat vaak wordt gebruikt in verband met voetbal. Maar iedereen die iets van voetbal weet, weet dat deze gedachte niet overeenkomt met de werkelijkheid. Het gaat niet zozeer om het vervangen van teamleden, maar om het voortdurend aanpassen van houding, mentaliteit, werkprocessen, technieken en vooral tactieken aan de huidige tijd en omstandigheden. Dat lukt ons vrij goed.