Mijn aanpak is gebaseerd op teamwork, flexibiliteit en open communicatie; de belangrijkste componenten voor langdurig projectsucces.

Christoph
International Project Manager
Terug naar Mensen bij STRABAG

Christoph, Project Manager bij STRABAG International

Ontdek hoe hij uitdagingen overwint, teamwerk bevordert en vooruitgang stimuleert bij een overstromingsbeschermingsproject in Oman.

Naam:
Christoph
Bedrijf:
STRABAG
Huidige functie:
International Project Manager

Kun je ons inzicht geven in je huidige project in Oman?

Natuurlijk. We bouwen hier in Oman een dam om overstromingentegen te gaan. Hoewel het project in de woestijn ligt, hebben we hier soms te maken met zware regenval. Het doel van de dam is om de woonwijken te beschermen.

Hoe ziet je werkdag eruit, vooral wat betreft de flexibiliteit die je nodig hebt in je functie?

Ik doe dit project nu een jaar, maar in totaal ben ik al 16 jaar in Oman. Flexibiliteit speelt een grote rol, vooral als het gaat om in het buitenland te wonen met je gezin. Dat is heel belangrijk voor mij. Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat ik nooit zonder mijn gezin wilde wonen. STRABAG heeft dit altijd actief ondersteund.

Hoe ga je om met uitdagingen om het succes van het project te garanderen?

De weersomstandigheden in Oman zijn uitdagend. We hebben een hittepauze op het hoogtepunt van de zomer, wat betekent dat we 's middags niet kunnen werken. Zorgvuldige planning is hier cruciaal. Teamwerk is ook erg belangrijk om samen deze uitdagingen aan te gaan.

  • Mijn aanpak is het bieden van een open communicatieplatform. We proberen uitdagingen samen op te lossen, wat een positieve teamsfeer bevordert. Dit is cruciaal voor succes op de lange termijn.

Als ervaren projectmanager heb je zeker enkele tips voor mensen die een internationale carrière overwegen. Welk advies zou je hen willen geven?

Mijn tip zou zijn om je geen zorgen te maken en open te staan voor de diverse landen en culturele verschillen. Het is belangrijk om betrokken te raken, zelfs als je ver van huis bent.

Bekijk hier de rapportage van Christoph:

Video Career Story Christoph
Buiten de gebaande paden denken: Internationaal projectmanagement bij STRABAG