Ik heb het meeste plezier in mijn werk als ik aan het eind van de dag alles heb gedaan wat ik 's ochtends van plan was te doen.

Andreas
Ploegbaas hoogbouw
Terug naar Mensen bij STRABAG

Andreas, ploegbaas hoogbouw

Wat doet een ploegbaas bij STRABAG eigenlijk? Andreas vertelt ons wat hij in de op zijn bouwplaatsen doet en wat hij het leukst vindt aan zijn werk.

Naam:
Andreas
Bedrijf:
STRABAG AG
Huidige functie:
Ploegbaas Hoogbouw
Land:
Oostenrijk

Wat zijn je taken als ploegbaas?

Als ploegbaas op grote en kleine bouwplaatsen doe ik traditioneel kantoorwerk, houd ik persoonlijk toezicht op de voortgang van de bouwwerkzaamheden en organiseer en bestel ik materialen en apparatuur.

Wat kenmerkt volgens jou een goede ploegbaas?

Je hebt altijd overzicht over je bouwplaats. Het helpt als je gestructureerd en doelgericht bent. Je moet ook veel kennis hebben van de bouwsector om de interactie tussen de verschillende functies te kunnen overzien. Het menselijke contact is ook belangrijk, want alleen dan functioneert een bouwplaats goed.

Hoe ziet een typische werkdag van jou eruit?

Een typische werkdag begint met de ochtendvergadering van het team. Afhankelijk van de grootte van het project zijn er tussen de 5 en 50 collega's om de voortgang van het werk en de planning te bespreken. Daarna neem ik een kijkje op de bouwplaats en controleer ik of alles in orde is, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsveiligheid. Het einde van de werkdag bestaat meestal uit bureautaken zoals de dagelijkse bouwverslagen of het registreren van de uren van het ingezette personeel.

Is er iets waar je bijzonder trots op bent?

Het opleiden van de leerlingen. Ik ben er trots op dat ik zulke goede leerlingen heb en ik vind het geweldig en waardevol om mijn kennis en ervaring in de bouw aan hen door te geven.

Bekijk hier meer over Andreas' werk als ploegbaas:

Video Career Story Christoph
Andreas, ploegbaas hoogbouw in Oostenrijk.