Als LEAN-expert in mijn werkgebied maakt verandering deel uit van mijn dagelijkse werk.

Terug naar Mensen bij STRABAG

Katrin

Katrin werkt als LEAN-expert bij STRABAG. Het is haar taak om het beproefde opnieuw te analyseren. In dit interview onthult ze wat belangrijk is als het gaat om verandering en wat voor haar het meest uitdagende is aan haar werk.

Meten:
Introductie van digitale ondertekening in de groep
CO2 bespaard:
17.500 kilo in drie jaar

Hoe voelt het om 17.500 kilo te wegen?

Het zou zelfs nog meer kunnen zijn!

Zet jij je ook in voor meer duurzaamheid in je privéleven?

Ik vind bewust leven en verstandig omgaan met de beschikbare hulpbronnen een belangrijk aspect en een vanzelfsprekendheid. Duurzaamheid is heel gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven. Mijn zoon is bijvoorbeeld net vier geworden en we waren allemaal heel blij met een tweedehands fiets.

Welke expertise is vereist voor de overstap naar Digitale Ondertekening in de Groep en wat zijn je specifieke taken?

  • De wil is cruciaal. Aanmelden, oefenen, gebruiken. Zodra de leercurve is doorbroken, zul je de opluchting voor alle betrokkenen waarderen.

Als LEAN-expert in mijn werkgebied maakt verandering deel uit van mijn dagelijkse werk en ik waardeer de afwisseling. Het heroverwegen van routines en het managen van herontwerp samen met mensen zijn de belangrijkste gebieden in mijn werk.

Wat heeft je tot nu toe het meest enthousiast gemaakt tijdens je loopbaan bij STRABAG?

Bouw! Omdat ik van buiten de sector kom, heb ik een andere kijk gekregen op een bouwplaats. Het fascineert en inspireert me elke keer weer wat mijn collega's daar presteren.

video #iworkonprogress - Katrin, LEAN-expert